THE INDEX

Bröllop

Weddings

CATEGORIES

Search

Searching for gorgeous wedding inspiration for your wedding - you've come to the right place. I shoot weddings in Sweden and at your destination. If you have any questions, just drop me and email or dm or whatever medium you feel like using. Enjoy!

HELLO I'm anna. welcome to the blog!

helloalora

welcome to

Herrgårdsbröllop omplanerat på 1.5 månader på grund av Corona/Covid-19: Elopement bröllop

Filed in: Bröllop

Ett personligt elopement bröllop där brudparet hade first look vid stadens Slott. En borglig vigselceremoni i Rådhuset och höll bröllopsmiddag på Grythyttans Gästgivaregård – ett elegant boutiquehotell från 1800-talet med ett prisbelönt kök.

Efter att ha tillbringat åtskilliga månader med att planera deras herrgårdsbröllop med en utomhusceremoni. Fann Carin och Oskar att de behövde planera om hela deras bröllop på bara en och en halv månad.

De ville gifta sig på sitt ursprungliga datum, tidigt i maj. Och vi fick en varm och vacker försommardag fylld med solsken. Resultatet var ett väldigt romantiskt elopement bröllop fyllt med personliga detaljer med grönt som huvudfärg för bröllopet.

Brudporträtt vid elopement bröllop vid slott

Utmaningar med att planera om hela bröllopet på 1,5 månader?

Carin säger; redan tidigt i februari sa Oskar att dom borde se över bröllopsplaneringen på grund av situationen i omvärlden. Något som inte fick så stort gehör.

De beslutade sig ändå för att stämma av alla bröllopskontrakt. För att veta hur länge de kunde hålla fast vid original planerna. Innan de behövde fatta beslut om att boka om.

Carin fortsätter; det var en strid ström av information från myndigheterna och evenemang som ställdes in. När det väl var ett faktum att vi skulle boka om kändes det lite lättare.

En tråkigare aktivitet var att se över gästlistan, och bestämma vilka som skulle få komma. Samt att ringa runt till gäster, och meddela att de dessvärre inte skulle få delta i vårt bröllop.

Make up och den vackra håruppsättningen med de delikata fresia bianca gjordes av Amanda på L:a Kvarteret. Fresia bianca var en central del både i Carins bruduppsättning och Oskars corsageblomma och var ett förslag från floristerna på Varberga Florist i Örebro. Instruktionerna de mottagit från brudparet var att göra en färgglad brudbukett med många olika sorters blommor i och på floristernas inrådan valde brudparet fresia som huvudblomma. Ringarna designades av Wild Light Designs i samrådan med brudparet och symboliserar en stjärnhimmel. Carin ville ha färg i stenarna och eftersom hennes pappa (som dessvärre gick bort året innan bröllopet) favoritfärg var blått valde de blåa stenar. På insidan av Oskars ring återfinns samma stjärnhimmel designad, utan stenar, för att ytterligare visa på samhörigheten. Guldet som användes för ringarna var en gåva från Carins mammas smyckeskrin som de smälte ned.

Grönt återkom i silkesrosetterna runt brudbuketten. Carin säger; i brudbuketten fäste vi (med stor hjälp av vår fantastiska fotograf!) band och bilder på våra fäder, som gått bort året innan. På så sätt fick även de vara en del av bröllopet.

En rolig detalj var även att vi fäste en del av en cykel-växel i Oskars coursageblomma, samt att han hade cyklister på sina manschettknappar. Dels för att det är en vinkning till Carins pappa som älskade cyklar, dels för att Oskar har en väldigt aktiv livsstil och tränar mycket triathlon.

En av höjdpunkterna på bröllopsdagen bokade brudparet en vecka innan bröllopet. När brudparet fann Pär Öhrnberg och hans 1962 års Ford Anglia (det uppenbara valet av transport till vigseln för ett stort Harry Potter fan som bruden). Carin anlände till Örebro Slott där first look skedde in Ford Anglian och sedan fortsatt brudparet tillsammans till Rådhuset i Örebro till alla gästers begeistring och applåder.

Brudsminkning och brud hårupsättning inför elopement bröllop på L:a Bruket Örebro
bröllopsringar i ringask elopement bröllop
bröllopstransport i Ford Anglia till bröllopsceremonin vid elopement bröllop i Örebro
Brudgum gör sig redo för brudporträtt

Rådhuset Örebro elopement bröllop

Elopement bröllopsceremonin skedde i ett magnifikt rum i Örebro Rådhus. Där fick de samlade gästerna skåla till brudparet och bevittna deras första dans. Det lyckliga paret och deras härliga gäster fortsatte till den charmerande borggården på Örebro Slott för porträtt- och gruppbilder. Carins bröllopsklänning kom från Bröllopsbruket och från början skulle hon ha haft en längre slöja till den. När platsen för bröllopet ändrades, beslutade hon sig för en kortare slöja för att den skulle passa bättre in i omgivningarna.

Brudskål och bröllopsvals i Örebro Råhus
Brud och brudgum utanför Örebro SLott för brudporträtt

Grythyttans Gästgivaregård

En uppgift som skulle visa sig bli svårare än förutsett vad att hitta en lösning för bröllopsmiddagen. Att skapa en festlig stämning utan att behöva trängas på en restaurang. Efter att brudparet diskuterat många olika idéer, landade de i Grythyttans Gästgivaregård. Ett beslut dom inte kunde vara nöjdare med.

När gästerna anlände till Grythyttans Gästgivaregård, fick de njuta av afternoon tea och vinprovning från en av Scandinaviens mest exklusiva vinkällare.

Under tiden utforskade vi de pittoreska omgivningarna och tog brudporträtt i eftermiddagssolen på de stenbelagda gatorna i den charmerande byn Grythyttan.

Efter en aperitif i en av de vackra salongerna med knackande golvbrädor i 1800-tals boutiquehotellet. Fortsatte brudföljet till ett avskiljt rum för att påbörja bröllopsmiddagen.

Bröllopsporträtt Grythyttan Gstgivaregård
Brud och brudgum Grythyttans boutiquehotel gåendes hand i hand

Vad var det bästa med att planera om bröllopet på så kort tid?

Innan hela Corona/Covid-19 situationen hade vi så många tankar runt hur det skulle vara, och borde vara. Samtidigt var det många runt omkring som också hade idéer och råd de gärna delade med sig. Det var helt enkelt väldigt många åsikter att ta hänsyn till. 


När vi helt plötsligt var tvungna att på kort tid planera om allt fanns det inte längre möjlighet att ta hänsyn till alla andras idéer och åsikter. Man var även tvungen att sålla ganska hårt bland sina egna önskningar, och enbart det som var viktigast för oss fick stå i fokus och bestämma hur dagen skulle se ut. Resultatet blev därför att bröllopet blev så mycket mer av det som bara vi som par ville ha. När man inte hade tid att lyssna på alla andra, utan fick lita mer på sin egen magkänsla. Även att man inte hade möjlighet att lägga tid och energi på alla små detaljer. Utan det som verkligen var viktigt för oss kunde vi fokusera på, det andra fick lösa sig allt eftersom.

Fresia bianca var också en del i det vackra bordsarrangemanget.

En avsmakningsmeny från det prisvinnande köket väntade. På att ta bröllopssällskapet på en kulinarisk resa fylld med skratt och en del tårar tills solen sakta gick ned utanför fönstren.

Bröllopsmiddag Grythyttans boutique hotel
Bröllopsmiddag Grythyttan
Grythyttans Gästgivaregård bröllopsmiddag avsmakningsmeny

Vilka är några av höjdpunkterna med bröllopsdagen?

Carin sammanfattar; Att middagen blev så härlig, med gemenskap och mycket glädje. Det viktiga för oss var att vi hade ett avskilt rum, och festlig mat. Och det levde Grythyttan verkligen upp till!

Vi är också väldigt tacksamma att vi kunde genomföra bröllopet. Det är en ganska stor påfrestning att planera, planera om och att ända till dagen innan fundera på om det verkligen skulle kunna gå att genomföra. Att vi lyckades med ett så pass lyckat resultat var en väldigt stor glädje.

Och till vår fotograf; “Tusen tack för alla jättefina bilder och all hjälp du bidrog med under dagen! Vi har fått så otroligt mycket fin feedback på bilderna du tagit, och hur du skötte allt under själva bröllopsdagen. Vi är väldigt tacksamma för allt ditt jobb!”

Fotograf: Anna Lundgren | Plats för bröllopsmiddag: Grythyttans Gästgivaregård |  Plats för vigsel: Örebro Rådhus | Blommor: Varberga Blommor | Brudklänning: Bröllopsbruket | Smycken: Wild Light Designs | Hår & Makeup: L:a Kvarteret | Transport: Pär Öhrnberg

comments +

  1. […] Vill du läsa mer om bröllopsplanering under Covid-19? Carin och Oskar planerade om sitt herrgårdsbröllop till en elopement med de närmaste på drygt en månad. Läs mer här […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WEDDING PHOTOGRAPHER BASED IN STOCKHOLM, TRAVEL WORLDWIDE

@helloalora

on instagram