THE INDEX

Bröllop

Weddings

CATEGORIES

Search

Searching for gorgeous wedding inspiration for your wedding - you've come to the right place. I shoot weddings in Sweden and at your destination. If you have any questions, just drop me and email or dm or whatever medium you feel like using. Enjoy!

HELLO I'm anna. welcome to the blog!

helloalora

welcome to

Höstbröllop med utomhusvigsel under vinrankorna: Bröllop på Flädie – vingårdsbröllop i Skåne

Filed in: Bröllop

Till vackra Flädie Mat och Vingård bjöd Helene och Sebastian in till bröllop. Vänner och släkt från Sverige och England bjöds in för ett vingårdsbröllop i Skåne med utomhusvigsel under vinrankorna.

Före utomhusvigseln gjorde vi en s.k first look. En stund när brudparet ser varandra för första gången färdiga inför det stundande bröllopet.

Sebastian stod under vinrankorna och slöt sina ögon medan Helene kom gående och sakta lade en hand på hans axel. När dom vände sig mot varandra var inte ett öga torrt. Och jag kommer aldrig glömma intensiteten i Sebastians blick när Helene torkade en tår och han sedan sakta strök över både hennes händer och ömt tittade på sin brud.

First look är något jag rekommenderar samtliga av mina brudpar att göra. Det är en stund på två, när ni verkligen får titta ordentligt på varandra och ta på varandra innan vigseln.

En stund av närvarande, att stanna upp och landa i att det här är eran dag och något ni gör för er, för varandra – innan allt drar igång.

Om ni känner att ni absolut inte vill se varandra innan vigseln, rekommenderar jag att ni har en first look utan att se varandra. En first feel skulle vi kunna kalla det.

Ni kan då stå på varsin sida om en husknut exempelvis och med ryggarna mot husväggen treva efter varandras händer utan att se på varandra. Att få känna din blivandes hand innan vigseln brukar vara väldigt känslofyllt och blir även det väldigt stämningsfullt på bild.

Brudförberedelser i kimonos

Medan Helene och hennes tärna mös runt i matchande kimonos med varsitt glas av vingårdens egenproducerade champagne. Passade jag på att foto deras förberedelser samt bröllopsdetaljerna såsom exempelvis smyckena.

Sebastian fick manschettknappar av Helene i bröllopsgåva. Dessa föreställde röda pussokoptrar. Har du inte hört talas om pussokoptrar? Detta hade inte jag heller innan Helene och Sebastians bröllopsdag. Om du provar att säga pusspusspusspusspusspuss högt för dig själv, visst håller du med om att det låter som ett helikopterljud? Då det var på detta sätt som de avslutade sina telefonsamtal när de nyss träffats och deras grej. Föll det sig naturligt att Sebastian skulle få pussokoptermanchettknappar.

Jag är så svag för romantiska berättelser ur verkliga livet och jag blir så glad när jag får höra era historier.

First look under vinrankorna vngårdsbröllop
Brudförberedelser på vingårds inför vigsel och first look
Brudgum förberedelser inför vigsel och first look

Vingårdsbröllop i Skåne utomhusvigsel under vinrankorna

Utomhusvigseln skedde under vinrankorna mitt i vingården. Solen sken på brudparet och den klassiska stråkmusiken ackompanjerades av den lätta höstbrisen.

Jag älskar utomhusvigslar. Det naturliga ljuset och vädrets krafter som får råda. En vindpust som virvlar till i en hårslinga, solstrålar som strilar ned mot brudparet.

Efter utomhusvigseln, medans gästerna förflyttade sig till gården för champagne. Tog vi brudporträtt under vinrankorna tillsammans med brudföljet och delade många skratt. Därefter anslöt vi till resten av bröllopssällskapet för brudskålen. Och efterföljande bröllopsmiddag fylld med tal, framträdanden, skratt och tårar.

Utomhusvigsel vingårdsbröllop skånebröllop
Brudskål på vingård vid vingårdsbröllop skåne
Bröllopsdukning vingårdsbröllop skånebröllop

“Det var ett nöje att anlita Anna som vår bröllopsfotograf. Lättsam, professionell och hon fick hela bröllopssällskapet att slappna av för att kunna få till de där perfekta bilderna.

Anna dokumenterade hela vår dag och några av våra absoluta favoritbilder var från förberedelserna. Hon fångade verkligen våra känslor inför det stundande bröllopet och jag vill verkligen rekommendera heldagspaketet!

Anna höll dessutom koll på tiden och detaljerna, som t.ex. att smycken och kläder satt rätt, så det var bara för oss att slappna av och njuta av ögonblicket. Tack Anna!”


-HELENE & SEBASTIAN

Fotograf: Anna Lundgren | Plats för bröllopet: Flädie Mat och Vingård | Klänning: Mari Peterson | Blommor: Botanikateljen | Ringar: Hannah Kimber Jewellery

comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WEDDING PHOTOGRAPHER BASED IN STOCKHOLM, TRAVEL WORLDWIDE

@helloalora

on instagram