THE INDEX

Bröllop

Weddings

CATEGORIES

Search

Searching for gorgeous wedding inspiration for your wedding - you've come to the right place. I shoot weddings in Sweden and at your destination. If you have any questions, just drop me and email or dm or whatever medium you feel like using. Enjoy!

HELLO I'm anna. welcome to the blog!

helloalora

welcome to

Bästa tipsen bröllopsplanering 2021

Filed in: Bröllop

Planerar ni bröllop 2021? Läs bästa tipsen för bröllopsplanering 2021, utmaningarna, fördelarna och tipsen för att skapa en handlingsplan. Det tillkommer så mycket mer att ta i beaktande att planera bröllop i pandemi-tider än enbart avstånd under vigseln, handdesinfektion på borden och ha glesare mellan stolarna vid borden.

Camilla och Matt firade sin bröllopshelg på Elisefarm Golf Club i Höör, Skåne i slutet av augusti 2020. Då brudparet planerade och genomförde sitt bröllop under rådande pandemi har de flera viktiga råd att dela med sig av för brudpar som planerar bröllop 2021.

Innan Corona bröt ut så hade vi båda definierat vad vi i grunden ville ha, en fest där alla skrattade och hade kul. Titta inte på andras bröllop utan fråga vad du i grunden vill ha. Är det att gifta sig framför familjen? Glamouren, eller är det tradition? Släpp aldrig den tanken för du kommer få otroligt många åsikter och höra om traditioner som du Måste ha.

Nu några månader inser vi vilken TUR vi hade med vårt bröllop och vi är överlyckliga att det gick. Vi fick ett underbart bröllop trots att alla gäster inte kunde komma och brudens bror satt fast i Norge. Vi är båda överens om att det blir fler fester vid något tillfälle där vi igen sätter klackarna i taket.

Dom största utmaningarna med bröllopsplanering under en pandemi

Var nerverna och råden och tankarna ifrån gäster och vänner. Det var flera gånger vi funderade på att ställa in och det var tårar för vi ville verkligen gifta oss. Det var makens familj som fick oss att gå hela vägen. De hade suttit i karantän i England i så många månader och de ville komma över och behövde se ljuset i tunneln. De ville ha en fest. Vi var alla överens om att ta hand om varandra och visa respekt.

Bästa tipsen för handlingsplan vid bröllopsplanering 2021

Det första vi gjorde var att bygga scenarion utifrån den situationen som fanns och de reglerna som rådde vid tiden för vårt bröllop. Allmänna gränsen var vid tillfället 50 personer. Vi hade många gäster som kom ifrån olika länder och Matts familj kom ifrån England. Så vi ringde till de som skulle komma ifrån andra länder och visste vilka som kunde ta karantän när de åkte hem igen eller om de var bekväma att komma. Flera gäster är bosatta utanför Europa eller hade nära som var i riskgrupper och till de sa vi att vi åker och hälsar på dom när allt är över! Så nu har vi resor till Australien, Hawaii, Salt Lake City, Philadelphia, England och Örnsköldsvik att planera in.

Sedan gick vi igenom alla avtalen för att se om vi kunde boka om och när sista dagen var. Vi pratade om flexibilitet med stället där vi hade hela firandet och även bodde hela helgen. Och vi kom överens om en modell som fungerade, sedan fick vi ta risken rent finansiellt. Det var potentiellt tusentals kronor som vi skulle få betala om allt gick åt pipan. Men vi bedömde att vi ville ta den risken.

Covid-anpassad bröllopsplanering

Därefter planerade vi för mer avstånd mellan borden. Vi hade inga långbord där det var trångt att komma fram. Alla blev serverade mat och dryck vid borden. Dansgolvet var dessutom stort. Vi gick igenom lekar som vi hade utomhus och fick tänka på avstånd och kontakt gäster emellan. Handdesinfektion var även utplacerat överallt.

Under vigselceremonin utomhus var stolarna glest placerade för att skapa avstånd mellan gästerna.

Fördelar med att planera bröllop under en pandemi

Det bästa med att planera ett bröllop under en sådan här tid med skiftande omständigheter var att vi fick ljusglimtar i vardagen och vi fick vara kreativa på ett helt annat sätt. Exempelvis fick min frisör symptom två dagar innan bröllopet och kunde inte klippa mig. Två timmar senare hade jag hittat en annan frisör som kunde.

Vad var det bästa med bröllopsdagen och bröllopshelgen?

Det finns inte ord för att beskriva det. En var att se min mamma bli sminkad och håret gjort. Det fullkomligt sken om mamma och hon berättade att när hon senast blev sminkad var det på hennes bröllopsdag 30 år tidigare.

Det finns så många bilder på ögonblicket då det ”brast” för mig och jag insåg att bröllopet höll på att hända och det gick, det var inte längre en dröm. Ett var när vi stod framför alla under ceremonin och både jag och min make lutade våra pannor mot varandra och bara skrattade. Vi var så inne i alla känslor att när ceremonin var över att vi stod där framme och visste inte vad vi skulle göra. Skrattade fick jag fråga mina tärnor vad vi skulle göra. De tittade förvånade och sa att det är bara att gå ner för gången.

Bästa tipsen för bröllopsplanering 2021

Om du planerar bröllop under 2021. Tänk i scenarion och risker. Men glöm inte grunden i vad för bröllop ni vill ha. Kan ni få in er grundidé i allt som sker och kan hända? Vad har du råd, finansiellt, att göra? Alla kanske inte hinner får ett vaccin innan sommaren. Istället för en jättefest kan du ha flera små. Vi kan tänka oss en stor fest om några år där vi alla firar igen.

Anna har varit ett absolut under att jobba med och vi är otroligt tacksamma för att vi fick henne att fånga vår speciella dag. Ett proffs i varje bemärkelse av ordet, ingenting var för mycket besvär och hon fick oss att känna oss båda lugna hela tiden.

Hon var passionerad, omtänksam och full av energi för att se till att nästan varje ögonblick fångades. Hennes kameror var alltid redo och hon visste exakt var de bästa platserna på stället fanns och tiderna på dagen för att få det bästa ljuset och atmosfären.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hennes härliga välkomst- och slutliga leveranspaket hade så stor känsla för detaljer att vi inte kunde låta bli att känna att våra minnen skulle tas om hand. Vi har ärligt talat blivit helt tagna av allt hon gjort för oss.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tusen tack Anna, från oss och våra gäster är du en absolut stjärna!

Photographer: Anna Lundgren | Wedding Ceremony and Event Venue: Elisefarm | Floral Design: Blomsterkompaniet  | Jewellery: Lora Leedham | Hair & Makeup: Melinda Galant  | Wedding cake and Cupcakes: Rosie’s the cake studio

Vill du läsa mer om bröllopsplanering under Covid-19? Carin och Oskar planerade om sitt herrgårdsbröllop till en elopement med de närmaste på drygt en månad. Läs mer här

comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WEDDING PHOTOGRAPHER BASED IN STOCKHOLM, TRAVEL WORLDWIDE

@helloalora

on instagram